Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z brzoskwiniami
Twaróg zmiel i wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodaj skórkę startą z 1/2 cytryny i wyciśnięty sok. Wymieszaj.
Śmietankę ubij na sztywną,dodaj do sera i delikatnie wymieszaj. Żelatynę rozpuść w 100 ml wrzątku i lekko ostudź. Żelatynę dodaj do masy serowa,dodaj również wcześniej pokrojone brzoskwinie i przemieszaj. Odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.
Na dno tortownicy wyłóż papier do pieczenia. Wyłóż biszkopty.
Na wyłożony biszkopty wyłóż masę serową. Wierzch wyrównaj.
Pozostałe brzoskwinie pokrój w plasterki i ułóż na wierzchu ciasta.
Galaretkę cytrynową przygotuj według opisu na opakowaniu. Odstaw by przestygła. Gdy zacznie tężeć wylej na wierzch ciasta.
Sernik wstaw do lodówki.