Sposób przygotowania

Ukochane danie Panów ( i nie tylko ). Do tego groch z kapustą i piwko. Raczej nie polecam namawiania na zjedzenie golonki dzieci. Określają ją jako ,, trzęsące się , tłuste fuj „ . Ciekawe, że potem wyrastają i im to fuj przechodzi .
Golonki oczyścić ( jeśli trzeba opalić ). Włoszczyznę obrać . Do garnka włożyć golonki , włoszczyznę , ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka smaku . Zalać wodą i gotować przez 2-3 godzin aż golonki będą miękkie. Wyjąć z garnka. Wyluzować kości ( lub nie jak kto lubi ). Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć golonki na rumiano ( jeśli ktoś woli gotowane to nie podsmażać ).

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Mój mąż byłby zachwycony;)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    A ja tym bardziej
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszna klasyka
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !