Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jabłka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki kukurydziane 0,5szkl
mąka 0,5szkl
brązowy cukier 0,5szkl
masło pokrojone 5-7dag
masło stopione 2łyżki
cynamon 1/4łyżeczki
orzechy włoskie 0,5szkl posiekane
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jabłka

Wymieszać płatki kukurydziane z mąką,brązowym cukrem i cynamonem.Dodać masło,rozetrzeć palcami,tak aby powstała kruszonka.Dodać orzechy i odłożyć.Przecięcia jabłek posmarować stopionym masłem,grillować owoce po 10min z płaskiej i wypukłej strony.Gotowe na chwilkę zdjąć z grilla,posypać cynamonowo-orzechową kruszonką i piec jeszcze 5min.Przed podaniem udekorować bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 17.05.2011 23:20
świetny deser
Allice 31.10.2010 19:42
świetne na jesienna porę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak