Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli. Gdy piana będzie już sztywna należy dodawać do niej po jednym żółtku i po łyżce cukru. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę na ciasto biszkoptowe rozsmarować na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec 15- 20 minut w temp. 180 stopni. Ciasto po upieczeniu przełożyć na ściereczkę, zawijać wraz ze ściereczką na kształt rolady.
Kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodawać po łyżce mascarpone. Na koniec dodać rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Masę rozsmarować na biszkopcie, posypać jagodami i zawinąć na kształt rolady. Ciasto włożyć do lodówki, żeby masa się ścięła.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda wspaniale... Pyszności:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Mniam !!! Pięknie wygląda :)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Własnie takie lubię
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    uwielbiam rolady :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    super przepis, pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    super przepis, pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    szybko i pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna, taką lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szybka ale bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !