Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, opłukać w ciepłej wodzie, dobrze osączyć. Pokroić na kawałki, podsmażyć na smalcu z pokrojoną cebulką. Zmiksować blenderem na jednolitą pulpę. Wlać ok. 1,5 litra wody, wrzucić kostki rosołowe, listek laurowy i ziele angielskie, przyprawić przyprawą uniwersalną. Gotować ok. 10-15 minut. Śmietanę zahartować gorącą zupą i wlać do garnka, mocno podgrzać, nie gotować.
Zupa wybornie smakuje z makaronem lub lanymi kluskami, posypana obficie natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Grzyby uwielbiam ale jeść , nie zbierać.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Aromatyczna zupka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam taką zupkę :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam pychota !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo aromatyczna zupka. Z chęcią zjadłabym porcyjkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !