Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wilgotna babka cytrynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 3/4 szklanki
masło 150 g
skórka z cytryny
sok z cytryny
serek homogenizowany 150 g
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wilgotna babka cytrynowa

Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy miękkie masło, serek, sok, skórkę i dalej ucieramy. Obie mąki i proszek przesiewamy do masy i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę, sprawdzając patyczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.12.2015 20:51
bardzo lubię
Mama niejadka 26.12.2015 20:45
Pyszna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak