Sposób przygotowania

zalewa: ok. 5 litrów wody, 8 łyżek soli
(wymieszać wodę z solą, ja zalewam słoiki zimną zalewą)

Do słoiczków wrzucamy czosnek, liście laurowe, chrzan oraz koper. Następnie układamy ogórki i zalewamy wodą z solą. Odstawiamy słoiki na godzinę po czym zagotowujemy 7minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam podobne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    ogórki mogę jeść codziennie :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne i do obiadku, i do sałatki, i na kanapkę, i na.... zagrychę
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    ciekawie wygladaja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    zgadzam się z Moniką- takie ogórki to pierwsza klasa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !