Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kosteczkę, cebulę w krążki. Dusić razem na patelni do miękkości. Kapustę pociąć na spore kawałki, wrzucić do osolonej wody, gotować. Kiedy będzie już prawie miękka, wrzucić obrane i pokrojone na ćwiartki ziemniaki i gotować razem dalej, aż wszystko będzie miękkie. Odcedzić, lekko odparować. Utłuc na miazgę. Wrzucić podsmażony boczek i cebulkę, wymieszać. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Staropolskie niebo w gębie! Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Fajny przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    no pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !