Sposób przygotowania

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200c.W dużej misce wymieszaj mięso z bułką,jajami,przyprawą wloską i pieprzem.Uformuj 18 kulek.Ułóż kulki na blasze i piecz przez 15 minut (powinny być zwarte,ale w środku niedopieczone).Następnie przełóż je do plytkiego żaroodpornego naczynia.Wymieszaj 6 łyżek soku pomarańczowego,sos chili,sos sojowy,ocet oraz brazowy cukier w małym radelku i wolno podgrzewaj .Pozostały sok pomarańczowy utrzyj z mąką na gładką masę,po czym połącz z sosem.Podgrzewaj całość na małym ogniu ,ciągle mieszając,aż sos lekko zgęstnieje.Następnie polej nim kulki, wstaw do piekarnika i piecz około 25 minut .SMACZNEGO

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !