Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki bieszczadzkie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane 1 kg
mąka pszenna 8 łyżek
mąka ziemniaczana 4 łyżek
jaja 4 sztuk
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki bieszczadzkie

Wymieszać wszystkie składniki-doprawić solą i pieprzem.Przygotować farsz jak na mielone lub poddusić pieczarki i nadziewać paluszki .Obsmażać na tłuszczu z jednej i drugiej strony.Przygotować sos według swojego uznania(najlepszy pieczarkowy).Podajemy paluszki polane sosem.... Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak