Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe łodeczki z farszem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 2 sztuki
cebula 1
ząbki czosnku 2
pomidory 2
pieczarki 6-7 sztuk
boczek wędzony 20 dag
groszek konserwowy
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
bazylia
oliwa
ser żółty 10 dG

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe łodeczki z farszem.

Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy srodek zostawiając boki o grubości około 1cm.W kładamy do piekarnika i zapiekamy przez 8-10 minut. W tym czasie za rozgrzanej oliwie przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki takze kroimy i dodajemy do cebuli i czosnku. Gdy chwile sie poddusza , dodajemy takze i boczek pokrojony w wieksza kostke . Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i dodajemy do farszu.nA KONIEC DODAJEMY TEZ ŁYZKE groszku konserwowego. PrZyprawiamy ziołami bazyli, sola i piperzem.Redukujemy płyn.
2. Farsz umieszczamy w uprzednio przygotowanych i pieczonych cukiniach. Serścieramy na tarce i posypujemy nim cukinie. Ponownie całosc zapiekamy w 180 stopniach C przez 10-12 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 01.12.2015 14:28
pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak