Sposób przygotowania

Ogórki umyć i osuszyć. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Ogórki ciasno ułożyć w słoikach. Do każdego dodać obrany ząbek czosnku, 1 goździk i 1,5 łyżki przyprawy do kwaszenia ogórków. Wodę zagotować z octem, cukrem, solą i marchewką. Gorącą zalewą z marchewką zalać ogórki. Zamknąć słoiki i pasteryzować je ok. 15 minut.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !