Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne a miąższ pokroić na ósemki. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Gdy piana będzie sztywna dalej ubijać dodając po 1 żółtku. Następnie wsypać przesianą razem z solą i proszkiem do pieczenia mąkę, wymieszać łyżką - delikatnie, ale dokładnie. Ciasto wylać na blaszkę, lekko wyrównać. Na wierzchu ułożyć jabłka. Piec ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do 170-180 st. C. Po przestudzeniu oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pychota:)
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    lubie takie ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    super!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    na pewno pyszne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    pysznie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda super ,wyprubuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    każde ciasto z owocami jest pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Puszyste, delikatne ciasto jablkowe - super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • -1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    twoje dania , ciasta to dzieła sztuki
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dzięki za miłe słowa :) ale bez przesady....
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    wygląda lekko i smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !