Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i zmielić. Ser biały zmielić i połączyć z ziemniakami, dodać jajko, mąkę i smietanę i dokładnie wymieszać. Jak masa jest zbyt rzadka dodac trochę mąki, a jak zbyt gęsta- to śmietany.
Z gotowego ciasta uformować rulonik, spłaczyć nożem i odcinać kawałki jak kopytka. Gotować parę minut w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Na patelni na łyżce masła podsmażyć śliwki(przekrojone na pół z wyjętymi pestkami) z dodatkiem cukru. Zdjąć je z patelni i na tej samej patelni dodać resztę masła i bułkę tartą. Smażyć aż bułka się zarumieni.
Podawać kopytka ze śliwkami, posypane bułką tartą i polane jogurtem naturalnym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !