Sposób przygotowania

Łozosia obficie skrapiamy sokiem z cytryny i zostawiamy nasco najmniej godzinę.
Brokuły dzielimy na rózyczki.
Łososia przyprawiamy solą ziołową i układamy na patelni z odrobiną oleju i łyzeczką masła. Przykrywamy brokułami i dusimy pod przykryciem ok 20 minut. Posypujemy brokuły solą ziołową i układamy na wierzchu plastry mozarelli. Ja lubię jak mozarella spłynie aż na łosozia a nie zostanie na górze-wtedy plastry powinny być cieniutkie. Dusimy wszystko, aż mozarella sie rozpuści.
Najlepiej podawać z ryżem, gdyż powstaje dużo pysznego sosu i ryż go idealnie wchłania .

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !