Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć na sicie.
Następnie drobno pokroić i posolić do smaku.
Pozostawić na kilka godzin pod przykryciem.

Wodę, cukier i ocet zagotować w dużym garnku.
Po zagotowaniu zalewy dodać posiekane pomidory, ogórki, kapustę i marchewkę oraz cebulę.
Wszystkie składniki gotować przez 20 minut.

Następnie jeszcze gorące nałożyć do przygotowanych słoików.
Do każdego słoika nalać wywaru,w którym gotowały się warzywa.
Słoiki zakręcić i odstawić do góry dnem do ostygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !