Sposób przygotowania

CIASTO
Mąka, kostka masła, 5 żółtek, 3/4 szkl cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Mąkę posiekaj z zimnym masłem, zagnieć z żółtkami, cukrem i proszkiem.
Przygotuj kruche ciasto, połowę ciasta rozwałkuj na blasze, resztę włóż do zamrażalki.

MASA
Utrzyj ser z 1 jajkiem, masłem (0,12 dag) budyniem i cukrem pudrem.
Masę rozsmaruj na cieście, na wierzchu poukładaj kawałki ananasów.
Na owocach rozsmaruj sztywną pianę ubitą z 5 białek i 1 szkl cukru.
Na pianę zetrzyj zamrożone ciasto.
Sernik włóż do średnio nagrzanego piekarnika, piecz 50 minut na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    mmm, pychotka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    musi być pyszne, wypróbuje jak najszybciej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !