Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić na pianę, dodać 3 łyżki cukru potem żółtka, delikatnie mieszając wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto piec ok. 30 minut w 175 stop.

Jabłka:
Jabłka obrać,pokroić w ósemki, dodać 2 łyżeczki cukru przesmażyć. Do przesmażonych jabłek dodać galaretkę wymieszać, nie gotować.

Krem:
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć ze szklanką cukru na gładką masę i dalej ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu.

Polewa:
Margarynę, 4 łyżki cukru, 1 łyżka wody i kakao.
Składniki polewy podgrzać do zagotowania (nie gotować) ciągle mieszając.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pięknie wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !