Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w miodzie
Kroki postępowania
Marynata: Miód, musztardę i sok z cytryny mieszamy dokładnie.
Do marynaty wkładamy polędwiczkę na ok. 3 godz.
miód | 4 łyżki |
musztarda | 3 łyżki |
sok z cytryny | 2 łyżeczki |
polędwica wieprzowa | ok. 60 dkg |
olej do smażenia | 2 łyżki |
masło | 2 łyżki |
bulion | 3 szkl |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Majeranek suszony Prymat |
Marynata: Miód, musztardę i sok z cytryny mieszamy dokładnie.
Do marynaty wkładamy polędwiczkę na ok. 3 godz.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: