Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z natką pietruszki na zimę

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 4 kg
cebula 0,5 kg
marchew 5 szt
czosnek 1 główka
natka pietruszki 1 pęczek
ocet 1 szkl
olej 1 szkl
cukier 0,5 szkl
sól 14 łyżeczek
ziele angielskie 15 szt
pieprz 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z natką pietruszki na zimę

Ogórki kroimy w plasterki, obraną marchew ścierany na tarce jarzynowej. Cebulę kroimy w półplasterki. Natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę.

Wszystkie składniki mieszamy.

Ocet zagotowujemy z olejem, solą, cukrem, pieprzem i zielem angielskim. Zalewamy tym wymieszane warzywa, mieszamy i pozostawiamy na 12 godzin.

Po tym czasie przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.11.2016 09:27
super sałatka, idealna zimą
Wacław 23.09.2015 10:11
pyszne zapasy domowe :-)
Róża1 23.09.2015 09:01
też taką podobną robię :-).
Franciszek 23.09.2015 00:50
pyszna sałata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak