Sposób przygotowania

Przygotować kruszonkę. Podane składniki szybko zagnieść i włożyć do lodówki. Następnie zabrać się za właściwe ciasto. Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, mąkę, proszek do pieczenia, proszek budyniowy, zapach lub cukier waniliowy oraz śmietanę. całość dokładnie zmiksować na jednolitą masę. ciasto przelać do formy i na wierzch ułożyć przekrojone na pół śliwki. Kruszonkę wyjąć z lodówki i zetrzeć ją na tartce o grubych oczkach. Upiec w piekarniku. przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    musze spróbować ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    prroste i pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !