Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w spirytusowej marynacie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 2 szt

marynata

spirytus 4 łyżki
olej 6 łyżek
czosnek 4 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
papryczka chili
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w spirytusowej marynacie

Składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy nią pokrojone na kawałki żeberka. Odstawiamy do lodówki, najlepiej do następnego dnia. Cebule kroimy w krążki i przekładamy razem z żeberkami do rękawa. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy folię, żeby mięso się zrumieniło. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.09.2015 21:39
Lubię żeberka i często je przygotowuję ale w takiej marynacie jeszcze nie robiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak