Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w marynacie chińskiej

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

sos pomidorowy 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sos słodko-kwaśny 3 łyżki
olej z pestek winogron 2 łyżki
ząbek czosnku 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 lyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku

mięso

schab bez kości 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w marynacie chińskiej

Wymieszać razem wszystkie sosy. Dolać olej i kurkumę i ostra paprykę i plasterki czosnku. Ponownie zamieszać. Mięso pokroić na cienkie kawałki. Natrzeć solą i umieścić w sosach. Marynować 12 godzin- trzymać w tym czasie w lodówce i przekładać w marynacie.
Grilować na rozgrzanym ruszcie lub na tackach po 3-4 minuty z każdej strony.
Podawać z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.09.2015 08:16
dobry pomysł na schab
patryska76 14.09.2015 23:13
zdecydowanie moje smaki!
agaK. 14.09.2015 22:17
Ładnie wygląda podanie i marynata ciekawa.
Łukasz15 14.09.2015 22:15
Pyszne mięsko
bogusia 82 14.09.2015 22:08
pyszne mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak