Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mak 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
cukier 3/4 szkl
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1 łyżeczka
orzechy włoskie 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek

Margarynę i pół szklanki cukru rozpuścić i dodać mak, podgrzewać jeszcze około 10 minut. Lekko przestudzić.
Białka ubić na sztywno z resztą cukru, zmiksować z jajkami i wymieszać z mąką, proszkiem, orzechami i margaryną z makiem. Przelać do blaszki 20x35cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 12.09.2015 19:27
Bardzo fajny przepis.
Justi2401 12.09.2015 12:18
Piegusek śliczny i na pewno pyszny :)
Krystyna32 12.09.2015 11:48
wygląda pysznie
RenataZ-et 12.09.2015 10:37
bardzo fajne jest to ciasto!
Wafelek2601 12.09.2015 08:59
smaczne ciasto
Franciszek 11.09.2015 23:52
pyszne ciasto
Iwusia 11.09.2015 23:25
smaczne ciacho
Mama niejadka 11.09.2015 21:59
Pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak