Sposób przygotowania

Piersi oczyścić .. przeciąć na płaty , skrawki które odpadną pozostawić do nadzienia.
Cebulę, paprykę i mięso posiekać drobno i przysmażyć, wystudzić i wymieszać z serem.
Nadziać płaty i spiąć wykałaczkami (pozostałe nadzienie pod koniec dodać do sosu)
Przyrumienić nadziane piersi z obu stron. Bulion rozpuścić w ok 3/4 szkl wody wrzucić marchewkę i pietruszkę, wyjąć i pokroić w słupki. Do bulionu włożyć obsmażone nadziane piersi, Przykryć warzywami i pokrojonym porem, Dusić pod przykryciem ok 20 min.. wyjąć mięso na talerze i rozrobioną w mleku mąką kukurydzianą podprawić sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem.. Polać sosem warzywnym nadziewane piersi .. Podawać z sałatką Grecką lub inną.

Komentarze

  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    musi być chyba pracochłonne, ale pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    Tak wygląda apetycznie
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo ładnie wyglada:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !