Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka odstawić na bok. Żółtka, mąkę, margarynę, proszek do pieczenia zagnieść razem na jednolitą masę. Podzielić na 3 części. Jedną wylepić dno tortownicy o średnicy 28 cm. Do drugiej dołożyć kakao i razem z trzecią schłodzić w zamrażalniku. Na cieście rozsmarować dżem,na który zetrzeć na tarce ciemne, schłodzone ciasto. Rozłożyć na nim ubitą na sztywno pianę z białek, cukru i mąki ziemniaczanej. Na wierzch zetrzeć jasne ciasto. Upiec na jasnozłoty kolor w temperaturze 190 stopni. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    może być to dżem z czarnej porzeczki?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Najlepsze są ciasta naszych przodków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !