Sposób przygotowania

3/4 porcji masła utrzeć z solą, posiekanym czosnkiem i szczyptą gałki muszkatołowej, wymieszać z ziemniakami. Naczynie do zapiekania przetrzeć rozkrojonym czosnkiem i natłuścić, posypać łyżką sera. Włożyć ziemniaki, zalać rosołem, posypać resztą sera i przykryć wiórkami pozostałego masła.
Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika, a gdy tylko potrawa zacznie się gotować, zmniejszyć temperaturę do 180 stop. Gdy wierzch zapiekanki przyrumieni się, przykryć folią aluminiową i dalej zapiekać około 2 godzin.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    uwielbiam zapiekanki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ja tez uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż kusi spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !