Sposób przygotowania

Ciasto: margarynę, cukier i cukier waniliowy utrzeć dodając po jednym żóltku. Następnie do masy jajecznej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao oraz mleko. Ciasto utrzeć w ten sposób aby nie było ani za gęste ani za rzadkie. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą i ułożyć na nim ciastka biszkoptowe posmarowane dżemem i sklejone po dwa. Ciasto upiec. Masa: dwa jajka + żółtko ubić z 3/4 szklanki cukru. W garnku zgotować 1/2 szklanki mleka i na gotujące się mleko wlać rozbite jajka. Masę gotować na wolnym ogniu aż zgęstnieje, poczym ją wystudzić. Masło utrzeć z wystudzoną masą jajeczną i ok. 3 łyżkami ugotowanego budyniu śmietankewego na puszystą masę. Do masy można też dodać olejek rumowy.. Masę należy wyłożyć na wierzch upieczonego i wystudzonego ciastka. Ciasto wstawić do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !