Sposób przygotowania

Do mięsa dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz i wymieszać na gładką masę.
Na patelni rozgrzać masło, dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażyć na złoty kolor.
Dodać obraną, umytą i pokrojoną w półplasterki cebulę i jeszcze chwilę smażyć.
Zalać wodą dodać liść laurowy, ziele i kostkę rosołową i zagotować.
Z masy mięsnej formować kulki i wrzucać do wody z pieczarkami i gotować na niewielkim ogniu około 18-10 minut.
Śmietanę rozrobić z mąką i zagęścić nią sos.
Ewentualnie jeszcze doprawić, zagotować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Ciekawy przepis..
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    super wygląd
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ciekawe i ładne wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !