Sposób przygotowania

grzyby oczyści obrać i poseikać. Na patelni rozgrzać olej i i zeszklić posiekaną cebulę dodać kurki i dusić ok. 15 min. aż odparuje nadmair wody. Zalać szklanką bulionu i dusić jeszcze 15 min.
Kotlety lekko rozbić posmarować troche olejem i połowa musztardy, odłożyć na 1 godz. by się przegryzły. Usmażyć na małej ilości oleju. Posypać solą i pieprzem. Przełożyć n atalerz.Robimy sos - na patelnię wlać smietanę i doać musztardę, wymieszać i dodać koniak sos zagotować. Połączyć grzyby z sosoem - posypać natką pietruszki,

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !