Sposób przygotowania

Ogórki umyć i bez obierania pokroić wzdłuż na 4 części. Ułożyć pionowo we wcześniej przygotowanych słoikach. Do każdego słoika dodać 1 łyżeczkę ziaren gorczycy, 2-3 ziarna ziela angielskiego, 1 mały liść laurowy lub pół dużego oraz 1 łyżeczkę tartego chrzanu (jak chcemy ostrzejsze to czubatą). Z pozostałych składników ugotować zalewę i zalać nia (zimną lub gorącą- wg. uznania) ogórki, tak żeby zalewa sięgała do szyjki słoika. Słoiki zamknać, pasteryzować 5 minut. Do spożycia gotowe są po upływie co najmniej 2 tygodni.

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    kolejny super przepis na przetwory

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !