Sposób przygotowania

1.Mąkę przesiać, zrobić w niej zagłę bienie, brzegi zagłębienia posypać wiórkami masła. Do środka wlać żółtka i śmietanę z 3 łyżkami cukru pudru.

2.Całość posiekać posypanym mąką nożem na delikatną kruszonkę, szybko zagnieść chłodnymi rękami, przykryć i odstawić do schłodzenia.

3.Ciasto w 2 porcjach zagnieść szyb ko, aby było sprężyste i rozwałko wać na posypanej mąką stolnicy. Ciasteczka wykrawać foremką tub radełkiem, posypać cukrem wymie szanym z cynamonem, ułożyć na blasze, wstawić do garącego piekarnika i piec do zrumienienia. Po ostygnięciu ułożyć warstwami w blaszanym pudełku i zużyć w ciągu 4 tygodni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !