Sposób przygotowania

1.Mąkę przesiać na stolnicę. W kop czyku przesianej mąki zrobić zagłę bienie, wlać do niego żółtka, wsy pać 4 łyżki cukru i sól. Posiekać z masłem, tak by powstała kruszonka.

2.Ciasto zagnieść, przykryć i schłodzić. Białka ubić, dodać cukier i ubijać, dopóki piana nie zacznie się błysz czeć. Dodać migdały i wanilię.

3.Kruche ciasto cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Forem ką wykrawać herbatniki o średnicy około 5 cm. Pianą napełnić rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdki. Każdy herbatnik przybrać porcją piany.

4.Herbatniki ułożyć na blasze, wsta wić na środkowy poziom piekarnika i piec na jasnobrązowy kolor. Ciepłe zdjąć z blachy, przełożyć na paterę i odstawić do wystudzenia.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !