Sposób przygotowania

Wyjąć kość, pokroić mięso na plastry, rozbić je, posolić, oprószyć pieprzem. Na środek każdego plastra nałożyć trochę posiekanej natki z pietruszki. Zrazy zwinąć, obtoczyć w mące, obsmażyć tak, aby były rumiane, na gorącym tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać wywarem, dodać suszoną włoszczyznę i odrobinę tymianku. Dusić do miękkości na małym ogniu (30-40 minut). Dodać śmietanę roztrzepaną w kubku z niepełną łyżeczką mąki i wywarem, zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem i przyprawą. Najlepiej smakują z kaszą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !