Przepis i sposób przygotowania na: TORCIK Z BORÓWKAMI I MASCARPONE
2/ Do nasączenia - kawę zaparzyć np 2 czubate łyżeczki na 100 ml wody, wystudzić, odcedzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i serki mascarpone, wymieszać na gładką masę.Masę podzielić na 4 części.
3/ Borówki przebrać, opłukać i osuszyć. Na paterze ułożyć krążek ciasta, porządnie nasączyć naparem z kawy, nałożyć 1 część masy. W masę wetknąć kilka borówek, wygładzić, posypać obficie kakao przez sitko. Przełożyć kolejnym, nasączonym plackiem. Czynność powtórzyć dwa razy. 4 część masy rozsmarować na boki i na wierzch. Boki udekorować płatkami czekoladowymi a górę borówkami. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.