Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARKÓWKA PIECZONA W BORÓWCE CZERWONEJ

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
ketchup pikantny 4 łyżki
borówka do mięs 4 łyżki
cebula 2 szt
przyprawa uniwersalna
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
posiekane listki tymianku

Przepis i sposób przygotowania na: KARKÓWKA PIECZONA W BORÓWCE CZERWONEJ

1/ Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry ok 1 cm, oprószyć przyprawą, pieprzem i schować do lodówki na kilka godzin. Cebulę obrać, pokroić w pióra i i wymieszać z mięsem, ketchupem oraz borówką.

2/ Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania np żaroodpornego i piec pod przykryciem 1,15 godziny w temp 200 stopni. Powstały sos z pieczenia, można zagęścić kromką razowego chleba lub łyżką mąki pszennej. Idealnie pasuje do polania mięsa lub ziemniaczków. Przed podaniem mięso posypać siekanym tymiankiem. Ja dodatkowo udekorowałam kulkami borówki bo mam mrożoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.07.2015 14:02
pyszne danie obiadowe
Łukasz15 11.07.2015 13:39
Bardzo dobra
pajbek 11.07.2015 12:04
Coś dla mnie :-)
pestka 11.07.2015 08:25
smaczny , kolorowy obiad
Ewelina1991 11.07.2015 08:06
pyszna karkówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak