Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem agrestowy z kardamonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 260 g
sok z cytryny 2 łyżki
Kardamon mielony Prymat 1 łyżeczka
woda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem agrestowy z kardamonem

Myjemy agrest i pozbawiamy go szypułek i ogonków. Dodajemy do garnka i dolewamy wodę. Gotujemy aż owoce zaczną pękać i puszczać swój sok. Po około 10 minutach rozdrabniamy całość blenderem. Dodajemy sok z cytryny, cukier i kardamon. Całość gotujemy, mieszając około 20 minut aż masa zgęstnieje. Na koniec do wyparzonego słoiczka przecedzamy masę i wlewamy tylko czysty dżem bez pestek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.07.2015 22:08
nie ma jak domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak