Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jednogarnkowa potrawa z soczewicą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 25 dag
woda 1/2 litra
warzywa 1 kg
ziemniaki 5 szt/młode
bulion warzywny 400 ml
serdelki 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jednogarnkowa potrawa z soczewicą

Wykonanie:
Soczewicę namoczyć w ½ litrze wody przez kilka godzin( najlepiej na noc). Następnie wlać bulion i gotować pod przykryciem. W międzyczasie obrać i pokroić ziemniaki, młode warzywa i dodać do gotującej się soczewicy. Serdelki pokroić w plasterki, dodać do potrawy, przyprawić do smaku, zagotować i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.07.2015 13:22
treściwy i smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak