Sposób przygotowania

1. z mąki, masła, jajka, cukru i szczypty soli zagnieść ciasto,
2. uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
3. po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, wykleić ciastem też boki blaszki by powstał kołnierz,
4. po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,
5. mleczko wlać do garnka zagotować,
6. sok z mandarynek połączyć z sokiem z limonki i mąką ziemniaczaną, dodać do mleczka,chwilę pogotować aż zgęstnieje,
7. na tartę wykładamy mandarynki, kilka odkładamy do dekoracji,
8. zalewamy sosem, rozkładamy pozostałe mandarynki i zapiekamy jeszcze 15 min

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    bardzo fajna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    wyszła super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super,cos dla mnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !