Sposób przygotowania

Ciasta francuskie rozkładamy na blachach i pieczemy przez około 15 minut w temp. 200 stopni. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę wykrawając z nich gniazda nasienne. W garnku lub na patelni robimy karmel dodając do niego sok z cytryny i pokrojone gruszki, następnie cynamon, gruszki podduszamy tak, żeby stały się miękkie, ale nie rozpadły się. Zagęszczamy je mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Na pierwszą warstwę ciasta francuskiego nakładamy gruszki, przykrywamy drugą warstwą i odstawiamy do wystudzenia. Budynie gotujemy na mleku i studzimy. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puch dodając po łyżce budyniu. Masę rozsmarowujemy na cieście i przykrywamy ostatnią warstwą ciasta francuskiego. Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pięknie wygląda i już bym chciała spróbować jak smakuje ;) i tak duuuuużo masy - PYCHA !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    zrobię jak wrócę z wczasów! ale wygląda superowo1
  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jaka pychota:)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Napewno smakuje wyśmienicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    gdzieś w kawiarni jadłam takie ciasteczko
  • 5
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajowe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    PYSZNIE WYGLĄDA
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ale pyszności!! Narobiłaś mi smaka takimi zdjęciami... ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam ciasto francuskie i gruszki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    SUPER
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    przepysznie wygląda,ale kusisz !!!!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !