Sposób przygotowania

Brukselkę wrzucamy na wrzacą wodę (wczesniej posolona i z dodatkiem cukru), po około 3 minutach odcezdamy i przelewamy zimna wodą. Na oleju rumienimy pokrojony w kosteczke boczek, dorzucamy brukselkę, przyprawiamy, dusimy około 15 minut. Przed samym podaniem posypujemy posiekanym koperkiem i mieszamy.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    fajny przepisik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rysio

    uwielbiam brukselke
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    świetna, uwielbiam brukselkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Apetycznie zapowiada się ta brukselka.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam brukselkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !