Sposób przygotowania

Ogórki kwaszone, jeśli są duże, obrać, opłukać, wydrążyć i obgotować we wrzątku. Ryż ugotować na sypko w esencjonalnym rosole z kostki, odcedzić, wymieszać z 2 łyżkami masła. Cebulę drobno posiekać i udusić na tłuszczu. Jajka ugotować na twardo, drobno posiekać. Ryż wymieszać z cebulą i posiekanymi jajkami oraz natką. Doprawić do smaku. Nadziewać połówki ogórków i układać je w natłuszczony rondlu, polać rosołem z kostki i dusić do miękkości. Na koniec do sosu dodać śmietanę wymieszaną z mąką i podgrzewać na maleńkim ogniu, aż sos zgęstnieje. Przed podaniem można dodatkowo posypać posiekaną zieleniną.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    plocia

    z kostką rosołową hmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Intrygujące .... może warto spróbować ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !