Sposób przygotowania

Jajka, margarynę, cukier, kakao oraz olejek migdałowy miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie do przygotowanej masy dodajemy pokruszone drobno herbatniki. Wyrabiamy ciasto a następnie formujemy z niej 2 \"jeże\"(dwie kule w kształcie jeża) odstawiamy do zastygnięcia. Przygotowujemy polewę kakaową i polewamy jeże, po lekkim zastygnięciu wkładamy gęsto kolce jeża z ryżu preparowanego z makaronu robimy wąsy i oczy naszym jeżom. Rozpuszczamy galaretkę i pozostawiamy do zastygnięcia, następnie siekamy ją drobno i obsypujemy dookoła jeże.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wwesolek

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Mogą byc , ale powinny wiecej jeśc żeby przytyc.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !