Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem; dodajemy 2 1/2 szklanki mąki, olej i orenżadę, na koniec wsypujemy proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części: do jednej wsypujemy 1/2 szklanki nmąki a do drugiej kakao. Blachę smarujemy tłuszczem, obsypujemy bułką tartą i wykładamy ciasto na przemian łyżką białego ciasta, łyżka ciemnego. Ciasto pieczemy ok. 40 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    lubię zebrę :) Najlepiej smakuje z kawką lub mlekiem ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    becia879

    napewno niedługo ją upiekę
  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    mniammm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !