Sposób przygotowania

udka umyć, wyciągnąć z nich kości, natrzeć mięso papryką , czosnkiem granulowanym i wegetą, odstawić na godzinę, w tym czasie dać na petelnię zmielone pieczarki i dusić do odparowania wody, gdy wystygną, dodać do mielonego mięsa, czosnek rozdrobnić , dodać do mięsa, przyprawić do smaku wegetą, pieprzem i magą (mięso ma być lekko nadsolone), dobrze wyrobić na jednolitą masę, tym farszem napychać udka , uformować , każde udko dać na folię aluminiową , posypać wegetą, delikatem i papryką i zawinąć je w folię aluminiową dość ciasno, każde osobno i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać odrobiną oleju dno naczynia i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny i piec.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pracochłonny przepis, ale potem takim czymś się delektować, to jest coś.
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    chętnie wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    rewelacyjne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    zrobię niebawem !!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    znakomite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    na pewno są smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !