Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem, i cukrem waniliowym. DEodajemy mąke z proszkiem i margarynę. na koniec dodajemy ubita piane z białek. Delikatnie mieszamy, do jednej połowy dodajemy kakao.

Na blaszkę wlewamy najpierw ciasto białe, na to kakaowe, na wierzch układamy śliwki lub jabłka.

Pieczemy 40 min w 160 stopniach. Nastepnie gotujemy budyń i wylewamy na ciasto.

/Śliwki i jabłka zazwyczaj po upieczeniu znajdują się na samym dole - widoczne na zdjęciach/

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    To ciasto przypomina mi dzieciństwo.... Jest pyszne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię i robię takie ciasto
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pyszne,bardzo pyszne!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    najpyszniejsze moje ciacho!
  • 3
    original
    Opublikowano

    koala

    rewelacyjny wypiek
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    mniam, rezerwuję następną konsumpcję ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !