Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puree z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: puree z soczewicy

soczewice płuczemy pod bieżącą wodą.wsypujemy do garnka,zalewamy wodą 1 cm nad powierzchnię.moczymy ok.0/5 godz.gotujemy ok.5 min.,cały czas mieszając,aby soczewica nie przypaliła się.gdy będzie miękka,dodajemy masło i mieszając,odparowujemy wodę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak