Sposób przygotowania

Schab oczyścić, umyć i osuszyć. Natrzeć, solą, mielonym pieprzem, majerankiem, lubczykiem i przyprawą do pieczeni. Wstawić do lodówki na 2 godziny, a następnie piec w rękawie przez godzinę w temperaturze 180ºC. Ostudzić i pokroić w paski.

W 1,5 l wody rozpuścić kostkę bulionowa, dodać ziele angielskie, kolorowy pieprz, kilka liści pora, natki pietruszki i gotować przez około 10 minut. Zestawić z ognia, dodać żelatynę i wymieszać.

W kubeczkach ułożyć warstwami: posiekaną natkę pietruszki, półćwiartki jajek, paprykę pokrojoną w paseczki, schab i groszek. Zalać ostudzonym bulionem. Wstawić do lodówki na minimum 6 godzin.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Ciekawa galareta. I wygląda smakowicie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł na smaczną przekąskę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    apetyczna ...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !