Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 6 - 8 latających ryb - użyliśmy filetów z mintaja, 2 pomidory w plasterkach, 2 cebule pokrojone w plasterki, 2 ugotowane na twardo jajka w plasterkach, sos brązowy, 1 rozkłócone jajko, bułka tarta, puszyste ziemniaki.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę wyfiletować. Można zamarynować w mieszance soli, pieprzu, ostrej papryki, natki pietruszki i drobno posiekanej cebuli. Panierować w jajku i bułce. Usmażyć. Połowę ryby wyłożyć w żaroodpornym naczyniu. Na rybie ułożyć połowę plasterków cebuli, pomidorów oraz jajek. W tej samej kolejności ułożyć warstwy pozostałej ryby, cebuli i jajek. Polać sosem. Przykryć warstwą puszystych ziemniaków i zapiekać w temperaturze 170 stopni przez 30 - 40 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja się kiedyś chyba do Was wproszę - same pyszności!
  • 3
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pychotka!
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !