Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i przemielić przez maszynkę. Pieczarki opłukać i 6 gotować przez 10 minut. Ostudzić i pokroić w plastry. W misce wymieszać zmielone mięso, obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka, kaszę mannę, pieczarki i wszystkie zioła. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie składniki. W garnku zagotować 1/2 szklanki wody i włożyć pokrojone pozostałe pieczarki. Dodać sól, pieprz i dusić do miękkości. Z masy mięsnej formułować małe kulki i lekko podsmażać na oleju. Przełożyć do sosu pieczarkowego i całość dusić około 30 minut. Sos Ramą Cremefine do gotowania.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Mniam... Az chciałoby się zjeść
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo takie lubie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    kuszace :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Apetyczne, oj, baaardzo apetyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !